Waarom ruige mannen romantisch zijn

vrijenen waarom je dan nog géén watje bent!

 

“Je ligt hier naast me, waarom huil je nu meid, ja ze noemen mij een ruige donder, maar ik zie in jou meer dan alleen een mooi lijf, da’s voor mezelf ook een wonder, ik wil jou, ja jou, jou alleen” … Polle Eduart windt er in dit lied geen doekjes om; hij blijkt als stoere gast best wel een zachte en romantische kant te hebben.

Volgens mij heeft hij daar ook gelijk in want het heeft veel voordelen om de romantiek erin te houden!

Zelfs de meest stoere mannen blijken (zeker in het begin van een relatie) romantische lovers te zijn.

Vrouwen vallen voor die combinatie stoer, krachtig en invoelend.

De mooiste ballads komen van hardrockbands (vind ik persoonlijk); luister bijvoorbeeld maar eens naar “Still Loving You” (Scorpions), “Nothing Else Matters” (Metallica) of “November Rain” (Guns ’n Roses). En er zijn er nog veel meer!

In dit artikel wil ik jullie vertellen waarom het ook op de lange termijn beter is om de romantiek levend te houden.

deel dit artikel

“Ga de verdwijnende intimiteit te lijf met deze tip” Deel op Facebook of Tweet dit 


Lees hieronder verder:

1. Vrouwen willen krachtige mannen met een zachte kant

In wezen worden wij mensen (man en vrouw) gedreven door ons beloningscentrum in het brein. Dat beloningscentrum beloont ons met een portie fijne stofjes als we iets doen wat ons ‘overleven’ bevordert.

Concreet gebeurt dat als we bijv. iets eten wat zoet is (geeft korte termijn brandstof voor spieren en hersenen) en vet is (de buffer voor zware tijden).

Ons beloningscentrum geeft ons dan extra dopamine en van dopamine voelen we ons heerlijk. Men zegt weleens: we willen helemaal geen chocolade, we willen dopamine!

Een stoere en zachte man is als de combinatie suiker en vet (chocolade, ijs, slagroom, cheesecake enz).

Die combinatie wil iedere vrouw. Hij kan je beschermen, zorgen voor een goed inkomen, veilig onderdak, goede nakomelingen enz.

Als hij dan ook nog goed in de liefde is dan is hij onweerstaanbaar.

 

2. Een partner die blij met je is, gunt jou ook wat

Als je de romantiek levend houdt in je relatie, dan zal jouw partner volop van jou kunnen genieten. Op haar beurt zal ze er alles aan doen om jou ook te laten genieten.

In dat geval sla je 2 vliegen in één klap, zij blij, jij ook blij! Er is één maar: die romantiek moet natuurlijk wel echt aanvoelen; het mag geen trucje zijn.

Hoe kan je ervoor zorgen dat het echt is? Ten eerste moet je het zelf willen. Ten tweede: je moet ervan overtuigd zijn dat het kan; ruig zijn en lief tegelijk.

Sterker nog: wees ervan overtuigd dat juist die krachtige man nog krachtiger wordt als hij ook een zachte kant heeft.

Contrasten maken de beide uitersten nog opvallender. De leeuw op de foto levert geen kracht in door het (zachte) contact met het babyleeuwtje.

 

3. Een beminde partner ziet er jonger en mooier uit

Is het je wel eens opgevallen dat een vrouw die echt bemind is, die gekoesterd wordt, er ontspannen, jonger en mooier uitziet?

Naast zo’n mooie vrouw mag jij dan lopen. Kun je gelijk al je stoere vriendjes aftroeven (als het je daar om zou gaan, haha).

Vrouwen die in de liefde tekort komen zullen net als bloemen en planten, die niet goed verzorgd worden, snel verwelken.

 

4. Romantische seks geeft meer fun dan ’n vluggertje

Dit is misschien nog wel de belangrijkste reden: een vrijpartij die rustig opgebouwd wordt, waar je elkaar laat genieten, waar je de tijd voor elkaar neemt, waar je luistert, voelt, kan veel langer duren dan wat gangbaar is. En langer betekent als je het goed doet ook veel langer plezier (voor 2).

Wat wil jij? 5 minuten fun of een paar uur? Er is niemand die het leuk vindt om slechts 3 minuten in een Ferrari op de autobahn te rijden, 5 minuten in de kroeg met vrienden te zijn, slechts één song tijdens het popconcert van je favoriete band te kunnen horen enz.

Waarom doen we dan aan vluggertjes als het aan komt op het genieten van misschien wel het mooiste wat we hier op aarde kunnen doen?

 

Lees ook:

Waarom goede seks je langer jong en gezond houdt

Hoe het komt dat vrouwen ruige seks willen met een lieve man

Als je alles al gedaan hebt om de relatiesleur te verbreken

Je bent het zat en wilt nu je relatie verbeteren …

 

deel dit artikel

“Ga de verdwijnende intimiteit te lijf met deze tip” Deel op Facebook of Tweet dit 

 

Published by Ernesto

Ik ben Ernesto, relatie- en passie-coach. Ik heb "100% genieten van de diepe verbinding in intieme relaties" tot mijn levensweg gemaakt. Ik vind dat er niets mooiers in het leven bestaat. Ik heb me grondig verdiept in oa. tantra, tao, Karezza, slow-sex, Raya-yoga, meditatie, dans. Mijn beste en mooiste leerschool is de liefde zelf. In mijn blogs begeef ik me buiten de gebaande paden en bekijk de dingen vanuit een ander standpunt. Jij mag helemaal zelf beslissen welke waarheid jij aanhoudt. Ik wil je uitdagen de dingen ook eens vanuit een ander perspectief te bekijken. Meer over mij vind je op de pagina OVER.

4 Comments

 • anoniem

  12 juni 2015 at 15:32 Beantwoorden

  Hey Enrique, bedoel je nu dat vrouwen die niet bemind worden er niet ontspannen, oud en lelijk uitzien?

  • Enrique van Doezelaar

   12 juni 2015 at 16:57 Beantwoorden

   Nee hoor maak je geen zorgen. Ik wil er alleen mee zeggen dat de vrouw op haar mooist is als ze ontspannen is. Mij is het al vaker opgevallen dat mijn partner er zo mooi uitziet als ik haar met volle aandacht bemin …

 • Peter

  12 juni 2015 at 09:14 Beantwoorden

  Hmm, ik vind mezelf niet speciaal ruig maar ook zeker geen watje. Nooit zo over romantiek nagedacht maar het zoemt nu wel door mijn hoofd. Vooral dat beminde vrouwen er ontspannen en mooier uitzien heeft wel wat, haha

Post a Comment