De 3 stappen naar oplossing m/vr ruzies (2)

rugaanrug& waarom het allemaal zo veel gemakkelijker kan

 

Mannen en vrouwen communiceren anders

en hebben andere manieren om meningsverschillen op te lossen.

We verwachten van onze partner dat hij/zij hetzelfde reageert als wij.

Maar vaak blijkt dat we elkaar gewoon niet begrijpen …

 

In mijn vorige artikel heb ik beschreven dat we als partners geen stap dichter bij elkaar komen als we de verschillen tussen ons niet (willen) begrijpen.

Ik heb 3 stappen gegeven waarmee je meningsverschillen tussen jou en je partner kunt oplossen zonder dat je je eigen behoeftes en verlangens overboord hoeft te gooien. Die 3 stappen zijn:

 1. begrijpen van de verschillen tussen jou en je partner, tussen man en vrouw
 2. die verschillen niet afwijzen maar juist jezelf openstellen voor die verschillen
 3. accepteren dat jij en je partner iets anders nodig hebben en zien dat dat oké is

In dit artikel ga ik daar nog wat dieper op in en geef ik voorbeelden uit de praktijk.

deel dit artikel

“In 3 stappen elkaar beter begrijpen” Deel op Facebook of Tweet dit 


Lees hieronder verder:

 

Wil jij jouw kostbare tijd steken in ruzies en onbegrip?

Anders omgaan met de ruzies en meningsverschillen scheelt veel gedoe. Er blijft dan meer tijd over om het fijn met elkaar te hebben

Samengevat kan ik het zo omschrijven:

Vrouwen steken veel tijd en energie in het scheppen van een goede band. Vrouwen praten graag en veel; ook als er niet direct iets bepraat moet worden.

Zij wil gezien en gehoord worden door haar gesprekspartner. Het gaat haar niet direct om het vinden van oplossingen.

Ze wil eerst een goed gevoel bij het contact (met een man) hebben voordat ze zichzelf kan openen voor fysieke intimiteit.

 

Een man is een doener en kan makkelijker via die weg contact maken. Hij is niet zo geneigd serieuze gesprekken aan te gaan.

Veel communicatie tussen mannen gaat via een grap en een grol, via speldenprikken maar hij kan ook gerust een tijdlang zwijgend met een andere man in gezelschap zijn.

Mannen denken snel in oplossingen. Ook in ruzies met de partner praat hij al snel over oplossingen.

Een man kan zich over het algemeen gemakkelijker openen voor intimiteit (seks), ook al is er een meningsverschil.

 

Niemand wil toch keihard tegen een muur oplopen?

Om een ruzie te kunnen oplossen moeten beide partners zich kunnen en willen openen voor de ander. Zonder opening blijft het botsen.

Als je naar de andere kant van een muur wilt dan zoek je naar de deur(opening) …

Toch blijven we bij een ruzie hangen in het eigen gelijk en staat niet open voor wat de ander wil vertellen. We lopen dan keihard tegen een muur van onbegrip en strijd op.

 

Ik heb het zelf ook vaak gedaan: ik bleef maar komen met (mijn) oplossingen terwijl ik met eenvoudig luisteren zoveel ellende had kunnen voorkomen.

Nu ik weet hoe het werkt geef ik mijn partner de mogelijkheid te vertellen waarmee ze zit zonder haar in de rede te vallen.

Als ik niet luister blijft zij komen met haar verhaal, wat ik dan weer kan ervaren als blijven doorzeuren.

 

Bij mannen werkt het niet om aan hem te gaan sjorren als hij het lastig vindt om te vertellen wat hem bezighoudt. Hoe meer je aan hem trekt hoe minder hij zich zal kunnen openen.

Laat hem er mee komen als het voor hem veilig voelt; stel jezelf open maar laat het initiatief aan hem.

 

Eigenlijk hoeft er helemaal niets opgelost te worden ..

De meeste mensen wensen of verwachten bij een meningsverschil dat de ander verandert. Dat hoeft niet als je de verschillen tussen jou en je partner begrijpt en accepteert.

Er hoeft niets opgelost te worden: de vrouw voelt zich gezien en gehoord; de man voelt de ruimte om te komen met zijn verhaal op een moment dat hij zich veilig voelt.

 

Als je begrijpt waarom je partner anders met meningsverschillen en problemen omgaat zie je dat het geen zin heeft om te verwachten dat hij/zij het op dezelfde manier doet als jij.

Dan zie je waarschijnlijk ook dat het alleen maar escaleert als je blijft komen met oplossingen (man) of blijft doorvragen als hij niet wil vertellen (vrouw).

Als ik me open voor mijn partner doe ik dat niet alleen voor haar; ik doe het ook omdat we veel verder van het pad afkomen als ik blijf hangen in mijn eigen gelijk.

Ik doe het om erger te voorkomen maar vooral omdat ik zie dat het niets oplost. We blijven veel langer in een negatieve spiraal zitten.

Als ik me kan openen kan ik ook veel beter die verschillen tussen mij en mijn partner accepteren. Zij voelt zich gezien en veilig.

Daardoor kan zij accepteren dat ik anders omga met de situatie. We komen dan in een positieve spiraal. De oplossing is eigenlijk al niet eens meer zo belangrijk.

Er is zoveel begrip dat we niet meer tegenover elkaar staan maar samen een weg vooruit vinden.

 

Wil je er samen met je partner uitkomen en af van die misverstanden en miscommunicatie? Ga verder naar Coaching van DePassieTerug

 

lees ook:

Hoe je te snel klaarkomen eenvoudig kunt voorkomen

Geniet meer van je seksuele energie

Seksuele energie tussen man en vrouw laten stromen

Als jullie al een tijdje geen seks meer hebben

 

 

deel dit artikel

“In 3 stappen elkaar beter begrijpen” Deel op Facebook of Tweet dit 

 

Published by Ernesto

Ik ben Ernesto, relatie- en passie-coach. Ik heb "100% genieten van de diepe verbinding in intieme relaties" tot mijn levensweg gemaakt. Ik vind dat er niets mooiers in het leven bestaat. Ik heb me grondig verdiept in oa. tantra, tao, Karezza, slow-sex, Raya-yoga, meditatie, dans. Mijn beste en mooiste leerschool is de liefde zelf. In mijn blogs begeef ik me buiten de gebaande paden en bekijk de dingen vanuit een ander standpunt. Jij mag helemaal zelf beslissen welke waarheid jij aanhoudt. Ik wil je uitdagen de dingen ook eens vanuit een ander perspectief te bekijken. Meer over mij vind je op de pagina OVER.

2 Comments

 • Balende mannelijke geliefde

  6 oktober 2015 at 01:45 Beantwoorden

  Beste Enrique,

  Mijn vriendin en ik zijn na 2 en een half jaar samen te zijn geweest uit mekaar gegaan. Ik miste de passie, waardoor ik vaak humeurig was wat leidde tot veel ruzies. Deze ruzies leidde voor haar tot minder passie. Tijdens deze ruzies bracht ik altijd naar voren dat ik de passie en het vuur miste, waardoor we eigenlijk in een neerwaartse spiraal terecht zijn gekomen.

  Onlangs heeft zij er met veel verdriet een punt achter gezet, wegens de ruzies en vooral om hoe onaardig en zelfs lelijk ik kon doen in elke ruzie.

  Waar ik in een ruzie bang voor was is dat als zij degene zou zijn die gelijk zou krijgen, zij dit in de volgende ruzies zou onthouden dat zij degene is wie het altijd juist heeft. Hierdoor sloeg ik zo door in dat ik mijn punt wilde maken, zij degene was die fout zat en dat de oplossing vooral op haar moet slaan als in dat zij degene was die zich moet aanpassen.

  Ik baal heel erg van dat het over is tussen ons, want tot op een paar maanden geleden was alles nog helemaal perfect. Dat het over is heeft me zo aan het denken gezet en ik heb er zo enorm veel spijt van wat ik allemaal heb gezegd en hoe ik heb gedaan. Vandaar dat ik op uw site terecht kwam en de artikels over ruzies oplossen gelezen heb.

  Wat ik er uit kan opmaken is dat als de man begint met zich open te stellen naar de vrouw, zij haar mening of kijk op de situatie kan geven, waardoor zij het gevoel krijgt dat hij haar begrijpt. Vervolgens is zij bedaard en stelt zij zich open naar hem zodat hij dan zijn kijk kan geven op de situatie. Hier brengt zij dan begrip voor op en nu begrijpen ze elkaar beter, waardoor er überhaupt geen oplossing gevonden hoeft te worden. Heb ik dit goed begrepen en heeft u nog iets specifiekere tips voor mij/ons?

  Ik kijk heel erg uit naar uw reactie!

  Met vriendelijke groet,

  Justin

  Ps. Dat we niet bij mekaar passen, dat is het probleem niet. In tegendeel zelfs, alleen is de situatie te erg uit de hand gelopen en ik heb hier sowieso hulp bij nodig, ongeacht of het goed komt met haar of dat ik in de toekomst een andere vriendin krijg.

  • Enrique van Doezelaar

   7 oktober 2015 at 12:41 Beantwoorden

   Beste Justin,

   Wat fijn dat je zo openhartig kan schrijven over hoe het je in je relatie is vergaan. Ik merk aan wat je schrijft dat je al zicht krijgt op waar jij het in een volgende relatie anders kan doen. Dat je weet wat je eigen rol was en waar het niet zo goed ging. Dat is al een flinke stap.

   Je relatie is helaas voorbij en daar baal je van! Maar je hebt er wel al veel van geleerd en je bent van plan het de volgende keer anders te doen. Inderdaad helpt het om te luisteren naar wat je partner te vertellen heeft; zonder daarover gelijk een oordeel te hebben of iets te willen oplossen of veranderen.

   Dat luisteren heeft mij de laatste tijd enorm geholpen om minder lang in en minder diep in een ruzie of crisis te komen. Ik heb het ook met schade en schande geleerd. Ook in een van mijn relaties is het daar goed mis gegaan, want ik wist dit niet. Hoe had ik het kunnen weten? Gelukkig weet ik het nu en daarom heb ik hierover geschreven.

   Op mijn blog ga ik de komende tijd nog over veel meer onderwerpen schrijven. Je kunt je abonneren op mijn blog en tevens het gratis mini-ebook ontvangen met 7 stappen om meer intimiteit en passie in je relatie te krijgen. Ook daar kun je vast tips uithalen voor de toekomst. Ga direct naar http://depassieterug.us2.list-manage1.com/subscribe?u=2082c24c4770c713dd40a7c0e&id=ec334e6f84 om je aan te melden.

   Dus nogmaals je bent al een stap op weg. Natuurlijk help ik je graag verder. Het gaat om jouw toekomst als partner, ongeacht of het met je vorige vriendin is of met een nieuwe. Ik kan je de gratis doorbraaksessie aanbieden als start. Je kunt je aanmelden op: http://depassieterug.nl/wp/doorbraaksessie/ Daar vind je ook meer informatie,

   Succes, Enrique

Post a Comment